billendoekjes
Posted in: Hygiene

De meest geschikte voorgeschreven doekjes voor uw etablissement selecteren

Er zijn nu veel desinfectiedoekjes op de markt die wereldwijd worden gebruikt in gezondheids- en cleanroomomgevingen. Maar zoals vermeld in een eerder bericht, is dit speciaal geschreven voor een publiek van gezondheids- en medisch personeel; De vragen die dit artikel hoopt te beantwoorden, zijn: waar moet het arbo-personeel op letten bij het gebruik van desinfectiedoekjes? En wat zijn de beste manieren om ervoor te zorgen dat deze producten compatibel zijn met elkaar en effectief zijn voor het beoogde doel?

Om deze problemen aan te pakken, zullen we eerst het algemene concept van het gebruik van doekjes bespreken. Professionele ontsmettingsoplossingen, hetzij in de vorm van vloeistoffen, gels, oplossingen of injectoren, gebruiken mechanische actie om een immunologische respons op te wekken bij de beoogde organismen. doekjes, zoals zeep en schuim, zijn afhankelijk van een of andere vorm van vloeibare actie om te steriliseren en te desinfecteren. Hoewel ze doorgaans worden geassocieerd met sanitaire voorzieningen, is er aanzienlijke ruimte voor kruisbesmetting. Simpel gezegd is er een synergetische interactie tussen de mechanische actie en het fysieke oppervlak van de doekjes, wat leidt tot hun kwetsbaarheid voor kruisbesmetting.

Waar kunnen gezondheids- en veiligheidspersoneel op letten bij de keuze tussen desinfectiemiddelen en doekjes?

Ten eerste, en vooral, moeten ze ervoor zorgen dat elk desinfectiemiddel dat ze kopen, is goedgekeurd door de EPA en / of NSF. Dit zorgt ervoor dat het voldoet aan de minimumnormen voor ontsmettingsmiddelen van hoge kwaliteit en beschermt ze tegen de mogelijke blootstelling aan gevaarlijke actieve ingrediënten. Hoewel de EPA informatie biedt over de goedgekeurde toepassingen en specificaties voor ontsmettingsmiddelen, zijn er meer middelen en informatie beschikbaar via verschillende instanties en publicaties.

Evenzo moet het personeel dat het product gaat gebruiken zich bewust zijn van de factoren die kunnen leiden tot het gebruik van ongeschikte of zelfs onveilige producten. Hieronder vallen de testmethoden die worden gebruikt om het juiste soort desinfectiemiddel te selecteren en de gekozen wisstrategie. Het is waargenomen dat de meeste mensen niet-symmetrische of ongebalanceerde doekjes testen en selecteren. Dergelijke testmethoden omvatten willekeurige bemonstering of onderdompeling van het product in een reagensoplossing. Hoewel willekeurige bemonstering resultaten kan opleveren voor zover het besmettingsniveaus betreft, is dit niet zonder valkuilen. Bovendien is het, wanneer monsters in reagensoplossingen worden ondergedompeld, moeilijk te bepalen of de mate van vervuiling of blootstelling hoger is dan wat men zou kunnen verwachten van een eenvoudige handwas.

De mechanische werking van het doekje en van het desinfectiemiddel heeft ook inherente zwakheden. Wanneer bijvoorbeeld mechanische actie vereist is om een barrière tegen biologische gevaren te creëren, leidt het gebruik van vaste of halfvaste materialen die gemakkelijk kunnen worden aangebracht tot storingen. Dit komt doordat het moeilijk is om mechanische actie uit te oefenen op een vochtige ondergrond. Evenzo, als doekjes met desinfecterende middelen worden gebruikt bij het verwerken van gevoelige documenten of voedingsmiddelen, kan het gebruik van oplosmiddelen naast reinigingsmiddelen de chemische verontreiniging in de doekjes vergroten. Om volledige hygiëne te garanderen en de risico’s van blootstelling aan schadelijke producten te minimaliseren, is het daarom raadzaam om niet-symmetrische of onevenwichtige doekjes te kiezen.

Het gebruik van conserveermiddelen in voorverzadigde desinfectiedoekjes is ondoeltreffend en onbetrouwbaar gebleken wat betreft het verminderen van de blootstelling aan pathogenen. Een dergelijk gebruik van synthetische chemicaliën bij het maken van dergelijke producten blijkt niet nodig te zijn. Er kan echter pas een beroep op worden gedaan nadat andere middelen van evaluatie en controle zijn uitgeprobeerd. Dus hoewel mechanische actie een belangrijk aspect is bij het kiezen van doekjes, kan de effectiviteit hiervan niet als vanzelfsprekend worden beschouwd. Om de risico’s van blootstelling te minimaliseren, wordt het gebruik van voorverzadigde desinfectiedoekjes aanbevolen.

Klik hier voor meer informatie: Vrijnatuurlijk

Back to Top