hauptwerk
Posted in: Main

Ontdek hoe de Beefytone-collectie sinds 1770 is gebruikt in het belangrijkste werk van de Italiaanse muziek!

Een van de belangrijkste beslissingen die u ooit zult nemen, is of u een authentieke orgilloscoop van het merk Main Organ of een replica koopt.

Het belangrijkste werk van een orgilloscoop is om de interne organen beter zichtbaar en hoorbaar te maken, zodat de gemeente beter kan begrijpen wat er in de kerk of vergaderzaal gebeurt. Een echte Orgilloscoop produceert niet alleen een helder geluid, maar laat ook aan een geoefend oor perfect zien waar de verschillende orgels zich bevinden. Naast het produceren van een hoorbaar geluid, kan een orgilloscoop ook een stroomschema weergeven waarin de voortgang van elk orgel in detail wordt weergegeven.

Hoewel een orgilloscoop van het hauptwerk / kerkorgel duidelijk superieur is aan een nepreplica, is er meer dan één reden waarom een kerkorganist de voorkeur zou moeten geven aan het echte werk boven de goedkope imitaties. Hoewel de interne bedrading en het systeem van een authentieke kerkorgilloscoop buitengewoon complex zijn, gebruiken kerkorgelduplica’s vaak eenvoudigere, goedkopere onderdelen, zodat ze voor minder geld kunnen worden gekocht. Dit betekent dat zelfs als exact dezelfde onderdelen worden gebruikt, zoals de glazen buizen, kleppen en veren, de zuiverheid van het signaal nog steeds nadelig kan worden beïnvloed, waardoor de audio erg vervormd en soms onhoorbaar wordt. Evenzo, aangezien een orgilloscoop van het hoofdorgel / kerkorgel glazen buizen en glazen stelen gebruikt, kan dit elk geluid veel schoner doen lijken dan het in werkelijkheid is. Als u van plan bent kerkorgelduplicaten te gebruiken bij een prominente kerkdienst, zoals een bruiloft of doopdienst, dan is een echte orgilloscoop absoluut de beste keuze, omdat deze elke keer een absoluut onberispelijke uitvoering zal produceren, terwijl een goedkope imitatie dat niet zal doen.

Wanneer u een orgilloscoop voor uw kerk kiest, moet u overwegen of het een orgilloscoop op het voorpaneel of een model op het achterpaneel is. Een orgilloscoop op het voorpaneel is in wezen identiek aan het echte model, in termen van vorm en ontwerp, maar is alleen handig voor opname. De achterpanelen op een achterpaneel Orgilloscoop hebben verschillende afstanden ertussen, instelbaar via een draaiknop, wat betekent dat de gebruiker het signaalniveau op verschillende punten binnen de ceremonie kan aanpassen. Een belangrijk kenmerk van de achterpanelen is dat ze ook kunnen worden omgekeerd, waardoor de priester of leider het volume kan aanpassen terwijl hij rechtstreeks tot de mensen spreekt.

Als u duplicaten van kerkorgels in het hoofdwerkgebied gebruikt, is het de moeite waard eraan te denken dat een authentiek instrument de volgende extra functies heeft. Echte kerkorgelmuziek bestaat uit twee afzonderlijke stemmen, de organiststem en die van de organist, naast een begeleiding die bestaat uit fluitklanken, orgels of strijkers, meestal aan de linkerkant van de kerk. Een mooie aanvulling op een authentiek kerkorgel is een koortellerorgel waarmee het koor mee kan spelen tijdens de mis en via dezelfde draaiknop als de orgilloscoop kan worden bediend. Een echte kerkorganist zal een pedaal gebruiken om bepaalde akkoordwisselingen te bereiken en dit lijkt erg op de orgilloscoop, waar je ook verschillende akkoorden kunt selecteren en de toonhoogte kunt veranderen door het pedaal te gebruiken.

De kern van elke opnametechniek ligt in de geluidsweergave en een elektronische drumkit zorgt voor de optimale weergave van geluid in zijn meest natuurlijke vorm.

Een elektronisch drumstel is vooral geschikt voor kerkorganisten omdat het het volledige scala aan muziekinstrumenten vastlegt die normaal gesproken niet worden bespeeld tijdens normale aanbiddingssessies. Naast drummers zijn elektronische kits handig voor percussionisten en organisten die een extra geluidsbron nodig hebben. Een elektronische drumset is een ideale keuze voor iedereen die muzikale synthesizers in zijn hoofdwerk wil opnemen, maar ook een extra uitbreiding van de akoestische opstelling wil bieden door extra drumsamples vast te leggen.

Bovenal zou een authentiek Italiaans hoofdstuk altijd uit één instrument bestaan, dus als je op zoek bent naar een perfecte keuze van een Italiaanse compositie om op je volgende kerkdienst-cd op te nemen, bekijk dan zeker de Beefytone-collectie. De BeefyTone-familie van instrumenten is gebruikt sinds de Renaissance als een uitdrukking van spiritualiteit en polyfone muzikale schoonheid. Deze familie bevat drie verschillende modellen bekkens, elk met twee, zes, negen en twaalf snarige modellen – met zowel bassen als hoge tonen die individueel kunnen worden geregeld. Voeg daarbij de traditionele Italiaanse hoorninstrumenten zoals de stethoscoop en de klarinet en je hebt een kant-en-klaar muzikaal pakket voor je kerkdienst!

Vind meer informatie: Noorlander Orgels

Back to Top